Na de wedstrijden in Stevensbeek, Vorden en Hemond is er in de top van het klassement van de Powerslide Skeeleraar van het Jaar weinig veranderd. Manon Kamminga en Mark Horsten leiden dan ook nog steeds.
 
In de top drie bij zowel de heren als de dames is er de afgelopen twee weken in de stand niets veranderd. Mark Horsten gaat nog altijd meet een behoorlijke voorsprong aan de leiding. Horsten heeft inmiddels 114 punten verzameld en dat zijn er 44 meer dan de nummer twee Crispijn Ariëns. Ook de nummer drie Michel Mulder staat met 66 punten op flinke achterstand. Bij de dames is de stand momenteel een stuk spannender. Manon Kamminga gaat met 153 punten aan de leiding, maar heeft slechts 3 punten voorsprong op Elma de Vries. Bianca Roosenboom, ploeggenote van De Vries en Kamminga, kwam door haar dubbele winst in Stevenbeek 6 punten dichterbij en staat nog altijd stevig op de derde plaats met 128 punten.
 
De Powerslide Skeeleraar van het Jaar kent dit jaar een andere regelgeving. In het verleden telden alleen Nederlandse wedstrijden mee, maar dit jaar worden ook punten toegekend aan de Internationale grote wedstrijden. Het EK in Nederland nadert met rasse schreden en dus zou het klassement over twee weken wel eens totaal anders kunnen zijn. Een Europese titel levert namelijk 25 punten op.
De drie wedstrijden van Podiumorganisatie tellen ook mee voor de Powerslide Skeeleraar van het Jaar. Dit betreft de wedstrijden in Oudemirdum, Surhuisterveen en Appelscha. De wedstrijden vallen in categorie 3. Dat wil zeggen dat de winnaar 5 punten krijgt. Stand Powerslide Skeeleraar van het Jaar Dames: 1. Manon Kamminga 153 punten 2. Elma de Vries 150 punten 3. Bianca Roosenboom 128 punten 4. Mariska Huisman 92 punten 5. Margo van de Merwe 75 punten 6. Marieke van Hoek 68 punten 7. Anniek ter Haar 46 punten 8. Carla Zielman 41 punten 9. Marita Hut 35 punten 10. Ria Westenbroek 34 punten Heren:
1. Mark Horsten 114 punten 2. Crispijn Ariëns 70 punten 3. Michel Mulder 66 punten 4. Sander de Graaff 63 punten 5. Ingmar Berga 56 punten 6. Ruurd Dijkstra 56 punten 7. Koen Verweij 46 punten 8. Jan van Loon 42 punten 9. Erwin Mesu 41 punten 10. Thijs Smets 37 punten