Met honderden enthousiaste toeschouwers langs het parcours, een deelnemersveld om u tegen te zeggen en een wereldkampioen als winnaar heeft Frank Fiers zondag op fantastische wijze afscheid genomen van de skeelersport.
 
Aan de oproep van Fiers zelf om helemaal aan het einde van het seizoen nog eens op de skeelers te stappen in het mooie Eeklo gaven zeer veel rijders gehoor. Niet alleen toppers van nu zoals Bart Swings, Ingmar Berga en Gary Hekman stonden aan de start, maar ook toppers van vroeger zoals Marcel Oosten en Philip Boulard maakten hun opwachting.
 
De skeeleraars maakten er in het centrum van Eeklo een fantastische spektakelstuk van. Frank Fiers zelf speelde hierin een hoofdrol. Diep in de finale reed de sterke Belg weg en nam een mooie voorsprong. De ploeg van de sterke Belg Bart Swings counterde Fiers echter en in de laatste ronde werd hij weer gegrepen. Bart Swings won de wedstrijd.
 
Fiers zelf is na de finish een gelukkig mens. “Ik vind het heer ontroerend om te zien hoeveel van mijn collega’s hier nu zijn. Echt fantastisch. Met Bart Swings heeft de wedstrijd een mooie winnaar gekregen. “