Zaterdag start in Bantega de Elfstedentocht. Niet op de schaatsen, maar op wieltjes. De tocht gaat over een afstand van 225 kilometer en voert de rijders langs de officiële route.
 
Op zaterdag 10 september organiseert Ijsclub de Polder in Bantega de Elfstedentocht op skeelers. De tocht start in Bantega en gaat over een afstand van 225 kilometer. Langer dus dan de route op de schaatsen. In totaal hebben zich al 84 fanatiekelingen ingeschreven. Ook de finish van de tocht is in Bantega.
 
Het is al weer 14 jaar geleden dat de Elfstedentocht op schaatsen werd verreden. Sindsdien is er nooit ‘echt’ sprake van geweest dat de tocht weer verreden zou kunnen worden. Al lange tijd zijn er vele alternatieve tochten. De Elfsteden Fietstocht is bijvoorbeeld uitgegroeid tot een zeer groot sportevenement. Natuurlijk bestaat er ook een tocht op de skeelers, een beweging die het meest overeenkomt met het schaatsen. De tocht over 225 kilometer is zwaar en zeker niet voor iedereen weggelegd. Voor de echte kilometervreters is de tocht echter hét hoogtepunt van het seizoen en een fantastische uitdaging.
 
De tocht start aanstaande zaterdag om 6:00. Voorfietsers zorgen er voor dat er een gemiddelde snelheid van 22km/u wordt aangehouden. In totaal zal het peloton zevenmaal stoppen. Achter het peloton zal een bezemwagen meerijden.
 
Ook deelnemen? Inschrijven kan nog op www.ijsclubdepolder.nl