Zaterdag 20 augustus is door skate- en skeelerfanaten, nationaal en internationaal, al geruime tijd in de agenda gezet. De voorbereidingen zijn al langere tijd in volle gang, de benodigde kilometers zitten in de benen en de skates en skeelers zijn weer optimaal in orde gemaakt om deel te nemen aan de Boekelse Skeelerhappening.
 
Het parcours is gecontroleerd, het wegdek op orde en geveegd. De pauzeplaatsen worden ingericht en voorzien van voldoende proviand voor alle deelnemers. De voorrijders en verkeersregelaars staan te popelen om van start te gaan. De organisatie verwacht een grote opkomst!
 
De afstanden zijn dezelfde als voorgaande jaren; Peloton tochten:             keuze tussen 60 of 100 km
vrije tochten:                   keuze tussen 25 km of 40 km.
 
Peloton tocht: Om 10.00 uur wordt door niemand minder dan Jos Jansen, oud -voorzitter, medeoprichter en pr-functionaris van SSB, het startsein gegeven voor de pelotonstochten. 
 
Deze tochten worden gereden in groepen onder begeleiding van ervaren voorrijders. Zij houden een gemiddelde snelheid aan van 21 km per uur. Verder wordt het peloton begeleid door verkeersregelaars in de vorm van motoren en fietsers, een geluid- en bezemwagen. Klaar-overs zorgen op drukke of onoverzichtelijke plaatsen voor een veilige oversteek.Om de 20 km is er een verzorgingspost waar sportdrank, fruit en een versnapering wordt aangeboden. Na 43 km komt men op de grote centrale verzorgingspost te Rijckevoort, waar een lunch wordt verzorgd. Hier kunnen de deelnemers de keuze maken om verder te gaan met de 60 km of door te gaan voor de 100 km. en wordt het peloton opgesplitst.
 
Vrije tocht: Om 10.30 uur wordt het startsein gegeven voor het vertrek van de 25 en 40 km vrije tocht.
Ook de 40 km rijders gaan naar de centrale verzorgingspost te Rijckevoort. De deelnemers aan de 25 km hebben een eigen verzorgingspost waar ze 2 keer kunnen pauzeren. De deelnemers aan de 40 km kunnen op de terugtocht ook hiervan gebruik maken. Ieder  bepaalt zelf zijn tempo. Elke afstand is goed en duidelijk aangegeven en er staan waar nodig waarschuwingsborden voor zowel de deelnemers als het overige verkeer. De kortere 25 km tocht, is zeer geschikt voor de jeugdige deelnemer of als een zogenaamde ouder/kind tocht.Bezemwagens houden het parcours in de gaten.
 
Bij drukke of slecht overzichtelijke oversteekplaatsen staan klaar-overs. Bij terugkomst staat de frietkraam klaar om de inwendige mens te versterken (eigen kosten) en kan men onder genot van muziek een hapje en een drankje de belevenissen van deze sportieve dag nog eens doorspreken.
 
Inschrijving: vanaf 8.30 uur tot een kwartier voor de start.
Locatie:            Tenniskantine, Sportpark de Donk, Waterval 3 in Boekel. (bewegwijzerd vanuit het
                         centrum van Boekel)
Inschrijfgeld:      volwassenen                        € 7,50.
                         licentiehouders                      € 5,00
                         jeugd tot 12 jaar                    € 1,50 (voor de verzekering tijdens de tocht_
Het inschrijfnummer is tevens een lotnummer met kans op diverse mooie prijzen.
Bijzonderheden: