Morgen gaat het EK in Nederland van start. In Heerde zal de openingsceremonie plaatsvinden en op zaterdag worden de eerste wedstrijden verreden. De organisatie is klaar voor een heus skeelerfeest.
 
Een kijkje op de baan in Heerde maakt veel duidelijk. Het EK staat voor de deur en de organisatie is er meer dan klaar voor. Aan alle kanten van de baan zijn inmiddels tribunes opgebouwd, overal waar je kijkt staan tenten en de vlaggen zijn gehesen. Jannes Wolff, van de organiserende vereniging in Heerde, is dan ook in zijn nopjes. “We hadden ons ten doel gesteld om alles op donderdagavond voor het toernooi op zijn plaats te hebben en dat is gelukt. Alles staat, we zijn er klaar voor. Morgen nog de laatste zaken en dan kan het wat ons betreft beginnen”.
Deelnemers aan het EK zijn ook erg enthousiast over de gehele accommodatie. Het toernooi in Nederland (Heerde) is niet te vergelijken met andere Europese kampioenschappen. Voor landen als Italië en Frankrijk lijkt het soms routine en lijkt de organisatie zich er wel eens van af te maken. In Nederland niet, in Heerde is alles tot in de puntjes geregeld en ziet alles er fantastisch uit. Hoe de Nederlanders ook zullen presteren, het toernooi lijkt qua organisatie nu al een succes.
 
De openingsceremonie zal morgen vanaf 19:00 plaats vinden in het centrum van Heerde. De eerste wedstrijden worden verreden op zaterdag vanaf 10:00.  Programma