Elma de Vries en Michel Mulder hebben in Oudewater de 1000 meter op hun naam geschreven. De overwinningen op de afvalkoers gingen naar Bianca Roosenboom en Crispijn Ariëns.
 
Op de 185 meter baan in Oudewater ging Mark Horsten hard van start op de 1000 meter. Mulder en Luc ter Haar konden als enige volgen en kwamen beiden onderdoor. De zege ging naar Mulder, voor Ter Haar en Horsten.
 
Bij de dames namen de junioren A Lisanne Buurman en Annemarie Boer brutaal de leiding. Zij moesten toezien hoe Elma de Vries, Brooke Lochland en Irene Schouten onderdoor kwamen. De Vries won, Lochland werd tweede, Schouten derde. Voor Irene Schouten was het de eerste deelname aan een landelijke baan dit seizoen.
 
Op de afvalkoers soleerde Crispijn Ariëns naar de zege. Ploeggenoot Ruurd Dijkstra won de sprint om de tweede plaats. Junior A Luc ter Haar beloonde zijn sterke optreden ditmaal met een derde plaats.
 
Bij de dames domineerde team Sprog. Uiteindelijk was het Bianca Roosenboom die met de zege aan de haal ging. Lochland werd wederom tweede, Elma de Vries completeerde het podium.
 
Donderdag 12 juli is de finale van de KPN baancompetitie in Nijeveen. Bij de heren leidt Luc ter Haar het sprintklassement. Crispijn Ariëns kan de zege in het lange afstand klassement nauwelijks meer ontgaan.
Bij de dames staat Lisanne Buurman bovenaan op de sprintnummers, Annemarie Boer op de lange afstanden.
 
Uitslagen
Klassementen