In Zandvoorde werd dit weekend een etappe verreden in het kader van de Europa Cup. De eindzeges van het toernooi gingen naar Bart Swings en Justine Halbout. Crispijn Ariëns werd knap derde.

Hoewel er erg veel internationale topdeelname werd verwacht, zeker gezien het plaatsvinden van het WK volgend jaar op dezelfde piste, viel de deelname toch ietswat tegen. Natuurlijk was er met Bart Swings een wereldtopper van formaat, maar vele anderen lieten het afweten. Zonder erg overigens, want de wedstrijden waren snel en van topniveau.

Bij de heren won Bart Swings op overtuigende wijze. De Belg is in voorbereiding op het WK net als de overige toprijders in het klassement. Zijn ploeggenoot en Franse troef tijdens het WK Ewen Fernandez werd tweede. Crispijn Ariëns werd knap derde.

Frankrijk lijkt na jaren eindelijk weer iemand te hebben die bij de dames een rol van betekenis kan spelen. Justine Halbout won overtuigend het toernooi en liet Sabine Berg en Clemence Halbout achter zich. Manon Kamminga werd vierde.