Aanstaande zaterdag wordt de tweede editie van de Brandaris Classic op Terschelling verreden. De organisatie heeft alles in het werk gesteld om ook van deze editie een groot succes te maken.
 
Na de succesvolle eerste editie van de Brandaris Classic vorig jaar krijgt de wedstrijd op zaterdag 17 september een vervolg. Net als vorig jaar wordt op Terschelling de finale verreden van de KPN Inline Cup. De deelnemers kunnen rekenen op een goed gevulde prijzenpot, soep en broodjes na de wedstrijd en een spetterend eindfeest.
 
Op zaterdag zal om 17:30 het startschot klinken voor de A-rijders. Kort daarna zullen de overige wedstrijdcategorieën vertrekken gevolgd door de toerrijders. Omdat er dit jaar een uur eerder wordt gestart rijden de A-rijders dit jaar een wedstrijd over een afstand van 62 kilometer (zes ronden) De Dames en Masters rijden vier ronden. De Beloften rijden een wedstrijd over vijf ronden.
 
De organisatie heeft, in samenwerking met de gemeente Terschelling, het opnieuw voor elkaar gekregen om een deel van het eiland af te sluiten voor verkeer en open te stellen voor alle skeeleraars. De deelnemers wacht dan ook, net als vorig jaar een fantastisch parcours. Na de wedstrijd staat er voor alle deelnemers soep en broodjes klaar bij ET10. Rond het finishgebied staan na de wedstrijd en tocht bussen klaar die deelnemers terug zullen brengen naar hun accommodatie. Het is niet toegestaan voor rijders om in het donker via de openbare weg terug te keren naar hun verblijfplaats, want dit kan zeer gevaarlijke situaties opleveren.
De organisatie ziet in de laatste wedstrijden het aantal deelnemers zienderogen afnemen. In Rijssen stond er een redelijk deelnemersveld aan de start, maar in de wedstrijden daarvoor was het zeer, zeer matig. De organisatie hoopt op Terschelling wel een groot peloton aan het vertrek te krijgen. Organisatie: “Het eiland Terschelling doet er alles aan om een fantastische evenement te organiseren. Als er echter geen animo is voor een dergelijk evenement bij de rijders, dan zullen de organisatie en de gemeente het organiseren van het skeelerevenement in heroverweging nemen.”
Voor de winaars ligt er op de finishlijn een goed gevulde envelop te wachten. In alle categorieën zijn er tien eindprijzen. De totale prijzenpot is € 5.000,–
Na de wedstrijd zullen de winnaars van de Brandaris Classic meteen gehuldigd worden. De winnaars van de klassementen en de Skeeleraar van het Jaar zullen ’s avonds op het eindfeest hun verdiende prijzen in ontvangt nemen. De locatie van het eindfeest, Strandpaviljoen De Branding in Midsland, zal op zaterdag 17 september omgetoverd worden tot het KPN skeelereindfeest van het seizoen.