Geen World Inline Cup dit jaar, of een German Inline Cup. Nee, gewoon de Berlijn Marathon. De grootste skeelermarathon ter wereld staat weer voor de deur in de Duitse wereldstad.
 
In Berlijn staat dit weekend de BMW Berlijn Marathon op de kalender. De grootste marathon ter wereld en eigenlijk ook de snelste en mooiste marathon die te rijden is op skeelers. De marathon voert de deelnemers dwars door hartje Berlijn, met als absolute finale de finish net na de Brandenburger Tor.
 
In Berlijn staan elk jaar vele duizenden skeeleraars aan de start en is daarmee met voorsprong de grootste skeelermarathon ter wereld. De skeelermarathon is het voorgerecht van de loopmarathon op zondag en deze twee sporten blijken al jaren de perfecte mix voor een fantastisch sportweekend. De wedstrijd maakt geen deel meer uit van een competitie, maar dat lijkt de wedstrijd nauwelijks te deren. De marathon in Berlijn is traditie, uniek in zijn soort.
 
Natuurlijk reizen er Nederlanders af naar Berlijn, maar zeker bij de toppers zullen dat er minder zijn dan voorgaande jaren. Waarschijnlijk is de vroege start van het winterseizoen de hoofdoorzaak. Vorig jaar nog stond er een voltallige Nederlandse ploeg aan het vertrek en finishte Gary Hekman in de natte straten van Berlijn knap als tweede.
 
De marathon in Berlijn wordt op zaterdag 24 september verreden.