Op de tweede dag van het Nederlands kampioenschap weg stonden de 500 meter en de puntenkoers op het programma voor junioren A en senioren. De kadetten reden 200 meter,  1000 meter en de afvalkoers. De junioren B reden een 200 meter, 500 meter en puntenkoers.
 
Senioren
De 500 meter werd een Maple onderonsje. Met drie heren waren zij vertegenwoordigt in de finale. Wessel Schilders had geen antwoord op het geweld van de heren in de witte pakken. Mark Horsten won de afstand in een spagaat, voor Sander de Graaff. Bauke de Jong maakte het feest compleet door als derde te eindigen.
 
Op de puntenkoers was het Jan Blokhuijsen die het goud opeiste voor zijn ploeggenoot Koen Verweij. Sjaak Schipper pakte dit keer wel zijn bronzen medaille op de puntenkoers. Vorige week bij de baankampioenschappen werd hij na het bekijken van de fotofinish terug gezet naar plaats vijf.
 
Bij de dames werden er net als gisteren trainingswedstrijden van gemaakt. Op de 500 meter ging de zege naar Elma de Vries. Margo van de Merwe werd tweede, voor Hilde-Marije Dijkstra. De 500 meter bij de junioren A werd gewonnen door Annemarie Boer, voor Lisanne Buurman en Sharon Hendriks. Ook zij hadden geen officieel Nederlands kampioenschap. Bij de puntenkoers werden de categorieën samen gevoegd. De overwinning ging naar De Vries. Van de Merwe werd tweede, Lisanne Buurman derde.
 
Bij de junioren A jongens wist Lars Scheenstra de 500 meter te winnen. De lange Fries verwees Peter Groen naar het zilver, Luc ter Haar pakte het brons. De puntenkoers werd een prooi voor Gerco van Beek. Hij demarreerde met Antwan Tolhoek die tweede werd. Plaats drie was er voor Peter Groen.
 
Jeugd
Bij de kadetten wisten Chris Huizinga en Daniëlle Ootes de volle winst te pakken. Zij gingen beide met drie titels naar huis. Tim Kieftenburg en Kelly Schouten hadden bij de junioren B ieder twee titels. Kieftenburg snelde naar de sprintzeges, Schouten pakte de 500 meter en puntenkoers. Elsemieke van Maaren was de snelste op de 200 meter tijdrit. Kay Schipper de sterkste op de puntenkoers.
 
Alle uitslagen