Zaterdag 15 oktober werd aan voorzitter  Bertus Dokter van Skeelerclub Oost-Veluwe een oorkonde overhandigd door de afgevaardigde van de Europese bond CERS  (dhr. Jan Poitrowsky).
 
Dit voor het feit dat hij als beste organisator van de laatste jaren, met de organisatie van de EK’s skeeleren 2004, 2007 en 2011 een geweldige bijdrage heeft geleverd aan het positief neer zetten van de skeelersport.
Dokter vindt het een grote eer om deze oorkonde te mogen ontvangen, “Het is een kroon op je inzet als vrijwilliger”. Hij is er zeker van dat dit niet mogelijk was geweest zonder de medewerking van de SBN, KNSB, KPN, UNIVÉ, overige sponsoren, en de vele vrijwilligers van de skeelerclub “Oost-Veluwe” en  clubs daar buiten, die alle dagen vele uren maakten om de genoemde Europees-kampioenschappen te doen slagen .
 
Bertus Dokter denkt tevens, dat de skeelersport door het afgelopen EK in Heerde en Zwolle een grote positieve  bijdrage heeft geleverd om het Olympisch comité te overtuigen van de kracht en het spektakel dat de skeelersport biedt. In 2013 zal naar hij hoopt, het IOC een positief antwoord geven op deelname bij de Olympische Spelen in 2020.
 
Op de foto Bertus Dokter S.K.O.V. Heerde en dhr. Jan Poitrowsky van de CERS.
 
De foto is gemaakt door fotograaf Henry van de Beek uit Wapenveld.