Crispijn Ariëns heeft voor groot Nederlands succes gezorgd door op de voorlaatste dag van het WK in Zuid-Korea een bronzen medaille te winnen op de tien kilometer puntenkoers.
 
Voor de Nederlander een fantastische prestatie en de vreugde zal overheersen. Toch zal Ariëns ook een beetje zuur zijn, want de winnaar Guyader had slechts een punt meer en de nummer twee Bart Swings had net zoveel punten als Ariëns. Omdat Swings eerder over de finish kwam dan de Nederlander won de Belg het zilver.
 
Ariëns sloeg zijn slag aan het begin van de wedstrijd. Na de eerste puntensprint trok  de Nederlander vol door en wist snel een mooie voorsprong te behalen. Na enkele ronden kreeg hij het gezelschap van de sterke Scott Arlidge. Na enkele puntensprint te hebben verdeeld kwam het peloton terug en moest Ariëns zien bij te blijven. In totaal verzamelde Ariëns in deze ronden 12 punten en dat leverde hem een fantastische podiumplaats op.
 
De Nederlandse dames stelden teleur op de puntenkoers. Ze speelden geen rol en konden geen moment meesprinten voor de punten. De Zuid-Koreaanse Hyo Sook Woo won de wedstrijd.  

Uitslagen