Crispijn Ariëns en Manon Kamminga zijn met nog twee skeelerwedstrijden te gaan zeker van de eindoverwinning in het klassement van de Powerslide Skeeleraar van het Jaar.
 
Met nog twee wedstrijden te gaan in de KPN Inline competitie zijn Crispijn Ariëns en Manon Kamminga niet meer te achterhalen door de concurrentie. Beide skeeleraars hebben meer dan de benodigde tien punten (maximaal te verdienen punten) voorsprong op de concurrentie.
 
Bij de heren ging lange tijd niet Ariëns, maar Mark Horsten aan de leiding. Ariëns kwam echter het tweede deel van het seizoen flink op stoom en behaalde veel punten tijdens de Europese- en wereldkampioenschappen. Alleen al op het WK behaalde de rijder van DHW Power-Play/Powerslide 60 punten. Het totaal van Ariëns staat inmiddels op 205. De nummer twee in het klassement is na het WK Michel Mulder. Net als Ariëns scoorde Mulder goed op het WK en bracht zijn puntentotaal op 186. Mark Horsten zakt naar de derde plaats met 144 punten. In deze stand zal geen verandering meer komen.
 
Bij de dames is de winnares ook zeker. Europees kampioene op de duizend meter Manon Kamminga is niet meer te achterhalen door Bianca Roosenboom die tweede staat. Kamminga heeft een totaal van 238 punten en dat zijn er 31 meer dan de nummer twee Roosenboom. Elma de Vries staat stevig op de derde plaats met 185 punten.
 
Ariëns en Kamminga zullen worden gehuldigd tijdens de finalewedstrijd van de KPN Inline Cup op Terschelling.