De organisatie van Schaats- en Skeelergroep 'Donders is druk doende met de laatste voorbereidingen van de alweer 5e Midden-Brabant Plattelands Skeelertocht die wordt georganiseerd op zondag 18 september 2011 onder auspiciën van de KNSB.
 
De Promotieborden staan al her en der in de weilanden van het Midden-Brabantse platteland om potentiële deelnemers uit de omgeving te lokken. Voor zaterdag 17 en zondag 18 september hebben zij wederom nog eens  ruim 40 andere vrijwilligers weten te strikken om mee te helpen om dit evenement in goede banen te leiden en zullen ze het erf van de boerderij “de Veertel” in ’s Gravenmoer omtoveren tot een mooi evenemententerrein om skaters en skeeleraars te kunnen verwelkomen.
Om juist de twijfelaars letterlijk en figuurlijk over de streep te halen, heeft de organisatie voor deze doelgroep een route van plm. 11 km uitgezet en is voor iedereen die wel eens geskate of geskeelerd heeft heel goed te doen. Voorgaande jaren hebben er zelfs een aantal kinderen onder de 12 jaar meegereden! Er wordt tijdens deze 1e afstand geprobeerd een maximale snelheid van 15 km/uur aan te houden. Er bevinden zich geen obstakels zoals bruggen of viaducten in deze route. Na deze afstand zijn er ook nog afstanden te rijden van 30 km (max. 19 km/uur) en 50 km (gem. 22 km/uur). Alle 3 de afstanden worden in pelotonsvorm gereden, d.w.z. dat men telkens als groep vertrekt en ook weer als groep aankomt. Tijdens alle afstanden wordt er onderweg gepauzeerd. Ook tijdens de 1e afstand (met als doelgroep kinderen en volwassen beginners) rusten we onderweg heel even. Je kunt ervoor kiezen om 1, 2 of zelfs alle 3 de afstanden (max. 91 km)  te rijden.
 
Nieuwe route: de laatste van de 3 routes is op veler verzoek ingekort van 70 naar 50 km zodat ook hier waarschijnlijk meer animo voor zal zijn. Bijkomend voordeel is dat iedereen 1 uur eerder terug op de boerderij is en dus ook weer op tijd thuis kan zijn als je niet blijft voor de AFTERPARTY.
€ 7,50 voor volwassenen (18 jaar en ouder)
€ 5,00 voor volwassenen met kilometerboekje 2011
€ 1,50 voor jeugd (t/m 17 jaar)
GRATIS voor jeugd met kilometerboekje 2011
 
Herinnering
Voor elke deelnemer is er na het volbrengen van de tocht en bij verplichte afmelding na inlevering van het  startnummer aan de inschrijfwagen een leuke bruikbare herinnering af te halen.
 
Meer informatie