Roller Sports zal tijdens de Jeugd Olympische Spelen volgend jaar in Nanjing onderdeel uit gaan maken van het programma als demonstratieport. Ook sportklimmen en skateboarden hebben deze eer.

nanjing1Skeeleren wil maar niet Olympisch worden. De sport stond al enkele malen op de nominatielijst om olympisch te worden,  maar telkens weer viel Rollersports af. Velen gaven de kans voor de skeelersport, om ooit olympisch te worden al lang op, maar nu lijkt daar toch weer een kleine opening. Hoe klein ook. Tijdens de Jeugd Olympische Spelen maakt de sport deel uit van het programma als demonstratiesport. De Jeugd Olympische Spelen werden in 2010 voor het eerst georganiseerd. In 2010 maakten 26 sporten deel uit van het programma. Het evenement richt zich op toptalenten tussen 15 en 18 jaar oud.

De drie nieuwe sporten zijn gekozen na een brainstormsessie in het Zwitserse Montreux . Thomas Bach, President van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), maakt duidelijk dat de sporten deel van het programma uitmaken als demonstratiesport. Bach geeft aan dat de inwoners van het Chinese Nanjing en de jonge inwoners van de wereld kennis mogen maken met deze drie geselecteerde sporten.