Marathon Cup
Rick Smit wint Marathon CupDe Marathon Cup is de landelijke marathoncompetitie voor senioren. Ook worden er regelmatig jeugdwedstrijden georganiseerd in het voorprogramma. De skeelerwedstrijden worden over het algemeen verreden op een ronde van minimaal 800 meter en maximaal twee kilometer. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. De competitie bestaat dit seizoen uit acht wedstrijden. Vorig jaar wonnen Rick Smit en Elma de Vries de competitie. Bij de beloften was Jan Korenberg de beste. Martijn Jager mocht zich de beste noemen in de categorie Masters 40+. Rob Jager was dat bij de mannen 50+.

Landelijke Baan Senioren

Landelijke baan OudewaterDe Landelijke Baancompetitie voor senioren bestaat dit seizoen uit zes wedstrijden. Het seizoen wordt begonnen op de baan in Nijeveen. In Nijeveen zullen later dit jaar ook de nationale kampioenschappen worden verreden. Tijdens de landelijke baan wedstrijden wordt er gestereden in een sprint- en langeafstanden klassement. Lisanne Buurman en Lars Scheenstra wonnen vorig jaar het sprintklassement. Het klassement op de lange afstanden werd vorig seizoen gewonnen door Lisanne Buurman en de Australiër Sam Evans. De laatste wedstrijd van het seizoen staat gepland op 18 juni in Oudwater.

Europa Cup

Michel Mulder HeerdeSinds enkele jaren kent het Europese skeeleren de Europa Cup. Een reeks baanwedstrijden, over het algemeen al bestaande wedstrijden, gebundeld in een competitie. De Europa Cup doet meerdere Europese landen aan dit seizoen. Ook Nederland staat weer op de kalender met vanaf 3 mei de Holland Cup in Heerde. Heerde maakt al vanaf de start van deze competitie deel uit van het programma en kan jaarlijks rekenen op een groot internationaal deelnemersveld. De competitie is ongeveer op dezelfde manier opgezet als de landelijke baancompetitie. Er is een klassement voor de sprinters en voor de lange afstand rijders. Een Europa Cup wordt wel altijd verreden over meerdere dagen. Op 12 april gaat de competitie van start in het Italiaanse Bologna. De laatste wedstrijd staat gepland in het Deense Slagelse vanaf 6 september.

Andere competities:

Jeugd Competities
Regionale Competities