Irene Schouten heeft een zware dag afgesloten met winst op de Nederlandse kampioenschappen mass-start voor dames. Schouten had vandaag eerder al een vijftienhonderd meter en vijf kilometer gereden tijdens het Nederlands kampioenschap allround in het Olympisch Stadion.

Op de coolste baan van Nederland reden de dames vandaag hun Nederlands kampioenschap mass-start. Deze wedstrijd was eerder niet doorgegaan na het tragische overlijden van Sjoerd Huisman.

Bij de dames zegevierde Irene Schoute. Opvallend want Schouten heeft een tamelijk drukke en succesvolle dag achter de rug. De langebaanschaatser, die ook veel marathons rijdt, werd vandaag tweede op de vijftienhonderd meter en derde op de vijf kilometer tijdens het NK allround. Als klap op de vuurpijl werd Schouten ook nog eens derde in het klassement en verzekerde ze zich van een startbewijs voor het WK allround later deze maand in Heerenveen.

Op de buitenbaan in Amsterdam reden Imke Vormeer en Birgit Witte tot in de laatste ronde gezamenlijk vooruit. De snelle dames in het peloton grepen hun echter in de kraag en de wedstrijd eindigde in een massasprint. In de sprint bleek Schouten de beste voor Huisman en Kamminga. Janneke Ensing won de twee tussensprints waardoor niet Kamminga, maar Ensing derde werd.  Huisman had eerder deze week het klassement gewonnen in de KPN marathon cup ten koste van Ensing.

Uitslag