Simon Schouten vertrekt bij de ploeg van Van Werven en komt volgend jaar uit voor de ploeg van SOS Kinderdorpen. De ploeg van SOS Kinderdorpen gaat verder onder de naam Telstar Megastores-Primagaz.
 
Simon Schouten heeft een goed seizoen achter de rug in zijn eerste jaar als A-rijder. Vooral op natuurijs was Schouten de revelatie van het seizoen met een tweede plaats op het NK natuurijs en winst in de ronde van Eernewoude. Een overstap naar de ploeg van SOS Kinderdorpen is echter wel verrassend, omdat de ploeg al beschikt over zes rijders volgend jaar. Op schaatsen.nl legt teammanager Edward van Dijk echter uit dat de komst van Schouten een bewuste keus is. "Het team is ook opgebouwd om op drie disciplines te strijden en mee te doen om de podiumplaatsen". Van Dijk doelt hier op marathon, langebaan en natuurijs. Met Geert-Jan van der Wal heeft de ploeg een specialist in huis voor alleen het natuurijs. Van der Wal zelf denkt echter nog na over zijn toekomst. Van Dijk: "Van der Wal kan op kunstijs in de Eerste Divisie rijden en zich verder volledig richten op natuurijs. Daar ligt ook zijn grote kracht. Van der Wal heeft bedenktijd gevraagd."
 
De ploeg bestaat volgend jaar verder uit Douwe de Vries, Rob Hadders, Karlo Timmerman, Frank Vreugdenhil en Sjoerd Huisman.