Irene Schouten en Arjan Stroetinga hebben de ouverture van het marathonseizoen gewonnen. Schouten bleek de snelste in een grote kopgroep, Stroetinga won de massasprint.
 
Bij de dames wisten halverwege koers 16 dames een ronde voorsprong te pakken. Daarna ging de wedstrijd op slot kon het peloton tien ronden voor het einde afsprinten om plaats zeventien. Manon Kamminga won overtuigend deze sprint. In de finale van tien ronden regende het aanvallen, maar telkens weer kwam alles bij elkaar. In de sprint, die zeer laat op gang kwam, bleek Schouten de snelste en vooral de slimste. Carla Zielman werd tweede, Foske Tamar van der Wal derde. In het klassement gaat Schouten ook aan de leiding.
 
Tot de finale was het verhaal bij de heren Pieter-Jan van Eck. De rijder uit de ploeg van Team Brabant pakte tweemaal bijna een ronde voorsprong. Tweemaal zorgde de ploeg van BAM er echter voor dat het net niet lukte.
 
In de finale trok de ploeg van DHW de sprint aan voor sprinter Ariëns. De winnaar van de cup vorig jaar ging als eerste de laatste bocht in, maar zag toch nog twee man voorbijschieten. Arjan Stroetinga zegevierde voor Hekman. Ook Verweij reed zich in eerste instantie op het podium, maar de rijder uit de ploeg van Wadro werd terug gezet wegens duwen. Christijn Groeneveld neemt de leiding in het klassement voor zijn ploeggenoten Arjan Stroetinga en Bob de Vries.