Pim Schipper en Anice Das hebben de 500 meter op hun naam geschreven tijdens de IJsselcup in Deventer. Beide sprinters waren de sterkten over twee omlopen. Antoinette de Jong won de drie kilometer.
 
Das verbeterde in een tijd van 39,75 het baanrecord in Deventer en schreef op sterke wijze de eerste omloop op haar naam. Gerritsen werd tweede met 40,23, Van Riessen derde op 40,35. In de tweede omloop deden Gerritsen en Van Riessen niet mee en wist Das opnieuw te winnen. In een tijd van 39,78 was Das nauwelijks langzamer in de tweede omloop. Mayon Kuipers en Rosa Pater werden tweede en derde.
 
Bij de heren was de eerste omloop zeer spannend. Mark Tuitert won uiteindelijk met drie duizendste verschil ten opzichte van Pim Schipper. Beide rijders reden een tijd van 36,43. Derde werd Jesper Hospes in een tijd van 36,48. In de tweede omloop deed Mark Tuitert niet mee. Zijn ploeggenoot Sjoerd de Vries wist daar van te
profiteren en won de tweede afstand in 36,25. Pim Schipper werd tweede in 36,28. Jesper Hospes werd derde.
 
De drie kilometer voor dames werd een prooi voor Jong Oranje rijdster Antoinette de Jong. De Jong reed een nieuw baanrecord met 4.21,55. Elma de Vries, die ook onder de oude toptijd dook, werd tweede in 4.22,02. Mariska Huisman, de leidster in de KPN Marathon Cup, werd derde in 4.24,35.