De schaatswereld heeft positief en vooral opgelucht gereageerd op de nieuwe hoofdsponsor van de ploeg van Jac Orie. Brand Loyalty verbindt zich voor meerdere jaren aan de schaatsploeg.
 
Na TVM waren de voormalige schaatsploegen van Control en Team Hart de grootste schaatsploegen in Nederland het afgelopen seizoen. Zeker Control kende vorig jaar met o.a. Kjeld Nuis en Stefan Groothuis grote successen, maar zat net als Team Hart wel zonder sponsor na het seizoen.
 
In deze crisisperiode blijkt het vinden van een nieuwe sponsor zeker geen gemakkelijke opgave, ook al heb je wereldkampioenen in je team. Nu vlak voor het seizoen vond in ieder geval de ploeg van Team Orie een nieuwe sponsor. De schaatswereld leeft op Twitter massaal mee met de sprintersploeg en maakt vooral een opgeluchte indruk. Zo kon de ploeg rekenen op honderden felicitaties vanuit verschillende kampen.
 
De ploeg van Koen Verweij  en Marrit Leenstra (Team Hart) onder leiding van Jan van Veen is nog altijd op zoek naar een nieuwe ploeg.