De Duitse skeeleraars Katharina Rumpus en Felix Rijhnen hebben de eerste grote internationale skeelerwedstrijd van het seizoen gewonnen tijdens de halve marathon van Berlijn.

Traditioneel opent de ‘Berliner Halbmarathon’ het internationale skeelerseizoen. De halve marathon trekt al jaren een sterk deelnemersveld en veel toerrijders. Bij de heren pakte Felix Rijhnen na zijn tweede plaats vorig jaar, dit jaar de overwining. Rijhnen liet in de sprint de Fransman Elton de Souza en de Zwitser Severin Widmer achter zich. De wedstrijd bij de heren was zwaar en vele aanvalspogingen leken kans van slagen. Toch eindigde de wedstrijd in een massasprint, waarin de Duitser de snelste bleek.

Bij de dames een erg snelle wedstrijd die net als bij de heren een Duitse overwinning opleverde. De snelle Katharina Rumpus klopte haar landgenote Sabine Berg. Derde werd Josie Hofmann. In een tijd van 36,46 zaten de dames slechts twintig seconden boven het parcoursrecord. Het record stamt uit 2005 en staat op naam van Jana Gegner.

Uitslagen:

  1. Felix Rhijnen, Powerslide Matter World Team
  2. Elton de Souza, EOSkates
  3. 3. Severin Widmer, Swiss Skate Team

 

  1. Katharina Rumpus, Powerslide Matter World Team
  2. Sabine Berg, Powerslide Matter World Team
  3. 3. Josie Hofmann, Arma Wheels