In het Tsjechische Ostrava vond zaterdag de vierde World Inline Cup van het seizoen plaats. Op de natte wegen van Ostrava wisten de Duitse Katharina Rumpus en de Venezolaan Alexander Bastidas de wedstrijd te winnen. 

De wedstrijd bij de heren ging voor het eerst dit seizoen van start zonder leden van de sterke Powerslide-formatie en dat gaf andere rijders volop kansen. In de 33,5 kilometer lange wedstrijd, wist echter niemand uit de greep van het peloton te blijven en eindigde de wedstrijd in een massasprint. In de sprint bleek Bastidas de snelste, voor de Oostenrijkers Ulreich en Kromoser. Bastidas toonde zich erg tevreden met de zege. “Het was een heel zware wedstrijd onder lastige omstandigheden. Soms gaat het goed in de regen, soms slecht, vandaag voelde ik me heel erg goed.”

Na haar World Cup zege in Rennes was het in Ostrava opnieuw raak voor de Duitse Katharina Rumpus. In de eindsprint op het natte wegdek bleek de leidster in het klassement de snelste. Rumpus verwees de Italiaanse Camarin en de Sloveense Odlazek naar de plaatsen twee en drie.

Uitslagen