Ronald Mulder heeft de tweede plaats veroverd tijdens de World Cup in Harbin. Jan Smeekens werd derde. Op de duizend meter bij de heren pakte Otterspeer vandaag brons.

Op de 500 meter bij de heren ditmaal geen zege. Ronald Mulder bleek de beste Nederlander op plaats twee. In een tijd van 35,21 moest Mulder zijn meerdere erkennen in Joji Kato. Kato kwam als enige rijder onder de 35 seconden met 34,94. Jan Smeekens, die gisteren won, werd vandaag derde met 35,27. Smeekens blijft aan de leiding staan, maar verliest wel iets van zijn voorsprong aan winnaar Kato.

Op de duizend meter verraste de Duister Schwarz. Schwarz reed in de voorlaatste rit naar een sterke 1.09,69. Hij bleek daarmee de winnaar van gisteren Davis en Otterspeer voor. Klejd Nuis stond net naast het podium op plaats vier.

De dames wisten in Harbin nooit te imponeren. De Nederlandse dames althans. Sang-Hwa Lee won haar zesde World Cup wedstrijd op rij op de 500 meter. Lee klokte een tijd van 37,65 en bleef daarmee de concurrentie mijlen ver voor. Yu werd tweede, Kodaira derde. Boer was de beste Nederlandse op plaats zeven maar moest met 38,66 meer dan een seconde toegeven op Lee.

Op de duizend meter dames, bij afwezigheid van vele wereldtoppers, werden Van Riessen en Boer vierde en vijfde. De Chinese Hong Zhang won in dezelfde tijd als de nummer twee Erbanova. Erbanova bleek uiteindelijk in duizendsten van een seconde nipt sneller. Olga Fatkulina werd derde.