Ronald Mulder heeft de vijfhonderd meter gewonnen tijdens de Essent ISU World Cup in het Duitse Inzell. Mulder klopte in de laatste rit zijn broer Michel. Wereldkampioen Sprint en Olympisch Kampioen op de vijfhonderd meter Michel Mulder moest genoegen nemen met plaats vijf.

Sprinter Ronald Mulder heeft de eerste vijfhonderd meter gewonnen tijdens de World Cup wedstrijden in het Duitse Inzell. Mulder won zijn rit in een tijd van 34,96.

De Canadees Gilmore Junio werd verrassend tweede. Junio ging lange tijd aan de leiding in een tijd van 35,02 Pas in de laatste rit zag hij Ronald Mulder nipt onderdoor komen met de enige 34’er van de dag. Derde werd de Duitse Nico Ihle. Ihle kwam tot 35.10.

Jan Smeekens kende een moeizame rit en was alles behalve goed weg. Met een tijd van 35,16 werd hij toch erg knap vierde. Olympisch Kampioen Michel Mulder werd vijfde. Jesper Hospes vinden we terug op plaats elf.

In het klassement deden de gebroeders Mulder zeer goede zaken. Michel naderde de afwezige Mo tot op 19 punten. Ronald Mulder staat derde en heeft met 476 punten nog een achterstand van 51 punten op ze Zuid-Koreaan Mo.

Uitslag Klassement