Heather Richardson heeft in het Duitse Inzell de vijfhonderd meter op haar naam geschreven. Richardson deed dat in een tijd van 37,85. Achter haar werden Judith Hesse en Olga Fatkulina tweede en derde.

Heather Richardson lijkt haar goede vorm weer gevonden te hebben. Op de Olympische Spelen vielen de prestaties flink tegen, maar tijdens de World Cup wedstrijd in Inzell wist ze weer te winnen. In een tijd van 37,85 reed ze op de vijfhonderd meter net iets sneller dan de verrassende Duitse Hesse. Hesse was slechts een honderdste langzamer dan de Amerikaanse. Derde werd de Russische Olga Fatkulina. Fatkulina werd tijdens de Olympische Spelen tweede op de vijfhonderd meter. Olympisch kampioene Sang-Hwa Lee komt dit seizoen niet meer in actie.

Op plaats zes finishte Margot Boer als beste Nederlandse. Boer reed een tijd van 38,11. Laurine van Riessen reed een sterke vijfhonderd en werd zevende. Kort daarachter finishte Thisje Oenema op plaats negen. Anice Das en Annette Gerritsen werden respectievelijk dertiende en zeventiende.

Uitslagen