Na haar eerste wereldbekerzege op de vijfhonderd meter gisteren, wint Heather Richardson vandaag ook meteen haar tweede. In het Duitse Inzell kwam ze tot een tijd van 37,70.

Met gemengde gevoelens zal Heather Richardson vandaag haar tweede vijfhonderd meter zege uit haar carrière beleefd hebben. Zo kort na de Olympische Spelen lijkt ze haar hoge niveau, dat ze niet wist te halen op de Olympische Spelen, weer gevonden te hebben. In een tijd van 37,70 was ze opnieuw alle concurrenten te baas.  Door haar zege is Richardson de afwezige Lee in het klassement tot op tien punten genaderd.

De Russische Olga Fatkulina werd tweede. Fatkulina noteerde een tijd van 37,84. De Duitse Wolf ging voor de laatste rit aan de leiding en mocht heel even dromen van haar vijftigste wereldbekerzege. Haar tijd van 37,89 bleek echter niet genoeg voor winst. Wel werd Wolf derde.

Op plaats vijf in een tijd van 38,01 was Thijsje Oenema de beste Nederlandse. Laurine van Riessen, Margot Boer Anice Das en Annette Gerritsen werden respectievelijk zesde, achtste, twaalfde en veertiende.

Uitslag Klassement