De vierde editie van ProSkating, die eind januari op de deurmat valt, is het laatste nummer voor de Olympische Spelen. Uiteraard vindt u dan ook in dit nummer alle tijdschema’s met daarin wanneer en welke Nederlanders in actie komen.

We spraken in de aanloop naar de Spelen ook met Mediatycoon Derk Sauer. ‘De Russen willen goud’. Kunnen de Russen boven zichzelf uitstijgen? Verder blikken we samen met Sven Kramer, Mark Tuiterts en Lotte van Beek vooruit op de Olympische Spelen. Kramer en Tuitert weten wat het is om goud te winnen tijdens het grootste sportevenement ter wereld. Kramer gokt op drie gouden medailles. Tuitert wil natuurlijk zijn titel op de vijftienhonderd meter met succes verdedigen. Voor Van Beek is alles nieuw, zij debuteert.

Ook spraken we met Michel Mulder. Hij kiest voor een lange weg richting Sotsji en besloot zijn wereld titel sprint te verdedigen in Nagano. Is dat niet teveel?

Natuurlijk staat het januarinummer ook in het teken van natuurijs. De evenementen op de Weissensee starten eind januari en wie weet gaat het in Nederland dan eindelijk ook weer vriezen.

imageOok kijken we terug op het NK marathon waar Foske Tamar van der Wal en Arjan Stroetinga de titels veroverden. Het kampioenschap stond in het teken van Sjoerd Huisman. Met zijn schaatsmaten kijken we terug op de dood van de geliefde marathonschaatser.

En nog…

Het Talent: Sharon Hendriks
Column Jouke Hoogeveen
Carry Geijsen. De eerste Olympische gouden medaillewinnaar
Topper van toen: Jan Ykema

Wil je tijdens de Spelen een magazine bij de hand met daarin verhalen over de favorieten en een tijdschema? Word dan lid van ProSkating en mis niets.