Egbert Post is toegevoegd aan de trainingsstaf van de KNSB. De 54-jarige Post neemt de ploeg van Jong Oranje onder zijn hoede deze zomer.

De KNSB wil door de verschillende disciplines binnen de bond een multidisciplinaire sportomgeving creƫren. Speciaal daarvoor is Egbert Post aangetrokken. De Groninger, die ervaring meeneemt uit het langebaan- en marathonschaatsen alsmede uit het skeeleren, zal Jong Oranje onder zijn hoede nemen.

Desly Hill blijft na de geboekte successen van de afgelopen jaren aan als bondscoach. Veel toprijders binnen de Nederlandse skeelerploeg zullen blij zijn met de hernieuwde aanstelling. Toen bleek dat de KNSB Hill wellicht aan de kant wilde zetten werden er brieven gestuurd vanuit de skeelerselectie om Hill aan het roer te houden. Niet gek, want sinds de komst van Hill heeft de Nederlandse skeelersport een stijgende lijn te pakken met als absoluut hoogtepunt de gouden medailles tijdens het afgelopen WK Skeeleren.

Valentina Berga-Belloni blijft aan als coach van de junioren B en kadetten. Een opmerkelijke keus op het eerste gezicht, want onder haar leiding presteerde de jeugdploeg de laatste twee jaar zeer matig en werden prestaties van voorgaande jaren bij lange na niet behaald.