De ploeg van Jillert Anema met sponsoren Clafis en A-ware begint al behoorlijk vorm te krijgen. De succesvolle trainer werkt het liefst met ongeveer vijftien schaatsers.

Bij de persconferentie vandaag werd duidelijk dat Clafis de sponsor wordt van de langebaanploeg en A-ware de marathonploeg zal sponsoren. Mannen die op beide disciplines in actie komen binnen de ploeg van Anema rijden dus in verschillende pakken tijdens marathon- en langebaan wedstrijden.

Anema kondigde ook aan volgend jaar in de marathon met twee ploegen te komen en ook te werken aan een damesploeg. Voor de marathonploegen lijken momenteel Bob de Vries, Jorrit Bergsma, Arjan Stroetinga, Jouke Hoogeveen, Niels Mesu, Mats Stoltenborg en Erik Jan Kooiman zeker. Met andere rijders worden er nog gesprekken gevoerd.

Voor de damesploeg schetst Anema het ideaalbeeld met sprintsters. “Snelle dames kunnen mooi met de marathonmannen trainen. Voor dames op de lange afstanden geldt dat niet. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar sprint” , aldus Anema. Namen die de revue passeerden zijn de Amerikaanse sprintsters Bowe en Richardson en de Chinese Beixing Wang. Die namen zouden prima passen in de wensen van Clafis directeur Bert Jonker om ook internationaal te gaan met de schaatsploeg.