Marathonschaatser Geert Plender is bezig aan zijn laatste seizoen als marathonschaatser. De rijder uit de ploeg van Van Werven heeft naar eigen zeggen zijn grenzen bereikt. Plender stopt ook met skeeleren.

“Ik loop steeds vaker tegen mijn plafond aan”, geeft Plender tegenover schaatsen.nl aan. “Hard trainen, werken en een gezin, dat zijn allemaal bewuste keuzes geweest. Maar nog een sportieve stap maken op deze manier, dat gaat niet. Met dat in het achterhoofd heb ik nu zin om ergens anders goed in te worden.”

In zijn marathoncarrière boekte Plender tot nu toe twee zeges. In zijn debuutjaar won hij zijn eerste wedstrijd. Dit jaar, zeven seizoenen later, won hij zijn tweede. De rappe Plender, die regelmatig op het podium terug te vinden was, werd vorig jaar tweede op het ONK achter Jorrit Bergsma.

Ook in de skeelersport wist Plender te winnen. In 2005 won hij in de kleuren van Rollerblade zijn eerste wedstrijd in Otterlo en bovendien het eindklassement van de Cup. Pas dit jaar behaalde hij zijn eerste nationale titel. In Almere verschalkte Plender op de afvalkoers Crispijn Ariëns.

De marathonschaatser uit Kampen blijft na dit seizoen waarschijnlijk wel betrokken bij de ploeg. “Ik zal net als dit seizoen waarschijnlijk wel de managementtaken op me nemen. Omdat ik volgend jaar geen schaatser meer ben wordt dit wellicht gemakkelijker en ga ik hier meer tijd in steken”.