De 13-jarige Pool Piotr Nalecki is de enige buitenlandse winnaar op de Vikingrace geworden. In alle andere categorieën waren het de Nederlanders die met de scepter zwaaiden. Van de 36 podiumplaatsen die te verdelen waren in de eindklassementen gingen er maar liefst 23 naar de Nederlanders.

Marcel Bosker liet er bij de junioren B2 geen gras over groeien en liet zien dat hij duidelijk de beste was. Tom Kant hield op zijn beurt de Fin Tuomas Rahnasto ruim achter zich, zij werden tweede en derde. Chris Huizinga liet bij de B1 junioren zien dat hij van de lange adem is. Op de korte afstanden moest hij zijn meerdere erkennen in Niek Deelstra, maar op de lange afstanden walste hij over de concurrentie heen. Deelstra werd tweede in het klassement, Niels Delen derde.

Het toernooi bij de dames junioren B2 kende in Femke Markus de grootste gouddelver. Zij moest alleen Dione Voskamp voor laten gaan op de 500 meter. In het klassement moest Voskamp Loes Adegeest nog voor zich laten. De Friese Demi van Benthem liet bij de junioren B1 helemaal niets over van haar concurrentes. Op alle afstanden was zij de beste. Lina Miedema en Freya Reitsma moesten genoegen nemen met de tweede en derde plaats.

Bij de junioren C2 jongens was Tjerk de Boer de beste. Hij hield de Noor Allan Dahl Johansson en de Fin Samuli Suomalainen achter zich. Jesse Stam hield bij de C1 de Noor Isak Høyby en de Pool Damian Zurek achter zich. Bij de dames C2 was Helga Drost de beste. Zij bleef nipt Vera Mallens en Arianna Pruisscher voor. Femke Beuling hield geen spaan van de concurrentie over. De Poolse Karolina’s bleven nog enigszins in het spoor. Karolina Bosiek werd tweede, Karolina Gasecka derde.

Bij de pupillen A jongens was het de Pool Piotr Nalecki die de sterkste was. Hij wist als enige buitenlander alle Nederlanders achter zich te laten. Maud Lugters won bij de meisjes pupillen A. Sebas Diniz en Debby Behr wonnen bij de pupillen B.

Uitslagen t/m Jun C1 Uitslagen vanaf jun C2