Het skeelerpeloton keert vandaag  na enkele jaren van afwezigheid terug in Ommen. Op exact het zelfde parcours als in het verleden verdedigen Ariëns en Goovaerts hun groene leiderspak.
 
Ommen. Een skeelerplaats in hart en nieren met vele mooie winnaars op de erelijst. Cedric Michaud, Michel Byrne en zevenvoudig Nederlands kampioen Arjan Smit waren allen al eens de beste op het prachtige parcours. Door omstandigheden was Ommen de laatste jaren van de kalender verdwenen, maar de organisatie lijkt er nu weer helemaal klaar voor.
 
Ommen is geliefd bij de rijders door het karakteristieke parcours en de enthousiaste supporters. De finishstraat is weliswaar lang, de achterkant van het parcours bestaat uit een zeer gevarieerde strook. Na de finish buigt het peloton scherp af naar links waar een bochtige slingerachtige weg wordt ingegaan. Perfect om aan te vallen en snel uit het zich van het peloton te geraken. Via een snelle linkse bocht komen de skeeleraars weer in de finishstraat om het 1500-meter lange parcours te voltooien. Het programma begint vanavond  om 18:00. Om 19:45 komen de A-rijders in actie en sluiten het programma af.