Na zijn val van gisteren heeft Hein Otterspeer zich vandaag weten te revancheren met een overwinning in Nagano. Kjeld Nuis stond ook op het podium en werd derde.
 
In een sterke tijd van 1.09,20 heeft Otterspeer de duizend meter weten te winnen tijdens de Essent ISU World Cup in Nagano. De ene dag is dus de andere niet, want gisteren ging het nog volledig mis voor de sprinter uit de ploeg van Gerard van Velde na een valpartij. Denny Morrison moest genoegen nemen met plaats twee, Kjeld Nuis werd derde.
 
Op de 500 meter bij de heren opnieuw een medaille voor Jan Smeekens. Tijdens de eerste twee World Cup wedstrijden van het seizoen stond hij al op het podium en nu weer. In een tijd van 35,18 werd hij derde achter de winnaar Nagashima en de nummer twee Junio. Michel Mulder werd na zijn tweede plaats gisteren vandaag vierde.
De 500 bij de dames blijkt voor Nederland de moeilijkste afstand internationaal. Het podium vinden lukt maar niet en dat was vandaag niet anders. Sang-Hwa Lee won opnieuw. Ditmaal in een sterke tijd van 37,60. Jenny Wolf werd tweede, Kodaira derde. Margot Boer was de beste Nederlandse op plaats vijf met een tijd van 38,35.
 
Op de duizend meter bij de dames was het ditmaal niet Richardson maar Nesbitt die de overwinning voor zich wist op te eisen. Nesbitt won in een tijd van 1.15,13. 13 Honderdsten sneller dan de Amerikaanse. Net als gisteren werd Lotte van Beek derde.

Uitslagen