Column Margot Boer:

Het is weer tijd voor mijn maandelijkse column op SkatingOnline en laat dat nou net zijn op het moment dat er groot nieuws is in de schaatswereld waar ik in voorkom als één van de onderwerpen.

Komend seizoen schaats ik niet meer voor Control. Vrijdag 7 mei is dit officieel geworden. Dit was voor mij een pijnlijke gewaarwording.  De druk die uitgeoefend werd vanuit de stichting van Control heeft mijn besluit, ten opzichte van het akkoord gaan met het voorgelegde contract, niet positief beïnvloedt. Helaas zijn wij er samen niet in geslaagd een bevredigend contract op te stellen waarmee ik mijn loopbaan bij Control zou kunnen voortzetten. Ik had geen goed gevoel over het te tekenen contract en daarop heeft de stichting van Control laten weten dat het aanbod kwam te vervallen.

Het afscheid van dit mooie team en de goede begeleiding doet mij pijn. Ik heb hele mooie jaren met deze mensen meegemaakt, en ik ben onder Jac Orie ook ontzettend gegroeid. Liever had ik gezien dat alles was goed gekomen, maar helaas is dat niet zo. De keuze die ik had was gaan voor het team en de begeleiding, daarbij dus mijn slechte gevoel aan de kant zetten en de dingen waar ik het niet mee eens was te slikken en te doen alsof er niks aan de hand was, of te kiezen voor het volgen van mijn gevoel, en niet akkoord te gaan met dit contract waardoor ik geen deel meer zou uit gaan maken van dit team in het komende seizoen.

Het is logisch dat mensen denken dat ik niet tevreden was met mijn salarisaanbod en daarom niet meer voor Control zal uitkomen. Voor mijzelf weet ik dat de hoogte van mijn salaris in deze (economische) situatie nooit een issue is geweest. Maar vooral de manier van communiceren en de houding van de stichting van Control. Ik had geen goed gevoel over de gang van zaken.

ControldamesMijn gevoel is erg belangrijk voor mij en ik ben er ook van overtuigd dat je alleen goed zal presteren als alles klopt. Niet als je dingen weg moet zetten, maar dat je met plezier en een goed gevoel schaatst. Schaatsen bestaat, net als andere sporten, ook uit een sterk mentaal vermogen. Mentaal en fysiek moet alles goed zijn en moet je vertrouwen hebben in jezelf. In je talent, vermogen, inzicht en de beslissingen die je zal moeten nemen.

Nu sta ik met Annette Gerritsen en Marianne Timmer met lege handen, maar hebben wij er al het vertrouwen in dat er iets moois op ons pad zal komen en dat wij daarmee met veel plezier onze carrière kunnen voortzetten. De eerste paar weken zal het aankomen op ons eigen vermogen om te trainen. Wij hebben allen de inzet, discipline en motivatie om er in de winter gewoon weer te staan. Wij weten dat wij dat uiteindelijk niet allemaal zelf tot stand zullen kunnen brengen, maar wij hopen dat er straks mensen zijn die ons willen helpen en zich met ons willen verbinden.

Een nieuw team in de schaatswereld is in dat opzicht wel een goede stap. Zeker nu ook VPZ is weggevallen en er veel dames en heren nog met niks staan. De komende weken zullen voor ons druk zijn en er zullen heel veel dingen bij komen kijken, waar wij nog geen duidelijk beeld van (kunnen) hebben. Dit wordt een spannende periode, waar ik ongetwijfeld ontzettend veel van zal leren. We zullen zien waar het heen gaat.