Crispijn Ariëns vertrekt bij de ploeg van A-ware/Fonterra en maakt de overstap naar Van Werven. De marathonrijder bewandeld dezelfde weg als zijn ploeggenoot Rob Hadders.

Op de Weissensee worden traditioneel veel transfers beklonken en dat is dit jaar niet anders. Crispijn Ariëns is na zijn ploeggenoot Rob Hadders de tweede grote transfer. Opvallend is dat de twee marathonrijders precies dezelfde weg bewandelen. Beide marathonrijders verlaten de ploeg van Henk Gemser en vertrekken naar Van Werven.

Ariëns benadrukt dat de keuze heel erg moeilijk is geweest. “Ik heb jarenlang voor deze ploeg gereden en veel mooie successen behaald. Het is dan jammer dat je uiteindelijk besluit om de ploeg te verlaten. Ik ben echter toe aan een nieuwe uitdaging, iets nieuws en heb dat gevonden bij Van Werven. Ze kwamen met een goed verhaal dat aansluit bij mijn ambities.”

De aanwezigheid van Hekman bij Van Werven is ook een belangrijke motivatie voor de overstap van Ariëns. “Ik ben goed bevriend met Gary en het lijkt me geweldig om met hem te koersen. Hij heeft een enorme stap gemaakt dit seizoen en is de topsprinter, ik denk dat we samen een goed koppel kunnen vormen in de finales”.

Crispijn Ariëns Wint AKM

Crispijn Ariëns Wint AKM

Ariëns was dit seizoen nog niet bijzonder succesvol. Hij won weliswaar de wedstrijd in Enschede, maar deze zege werd hem afgenomen door een diskwalificatie. Anders dan de afgelopen jaren bemoeid de marathonschaatser uit Wolvega zich niet met het klassement.

Ariëns won in het verleden o.a. de KPN Marathon Cup en de Natuurijs Grand Prix. In die Grand Prix won hij twee wedstrijden waaronder de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee. Op de skeelers werd hij het afgelopen seizoen wereldkampioen op de marathon.

Eerder al werden Thom van Beek en Rob Hadders vastgelegd bij de ploeg en is duidelijk geworden dan Gary Hekman blijft. Willem Hut kreeg vandaag te horen dat hij de ploeg mag verlaten. Hut reed twee jaar voor de ploeg.