Nog minder dan twee weten en dan staat de eerste Alternatieve Elfstedentocht gepland op de Weissensee. De vooruitzichten zijn goed en de kans dat ook op het grote meer kan worden geschaatst is nog altijd aanwezig.
 
Inmiddels heeft ijsmeester Norbert Jank een mooie ronde van 3,5 kilometer uigezet op het kleine meer. Elke dag is hij bezig om deze baan zo goed mogelijk te prepareren. Hij ijs is meer dan dik genoeg. Op sommige plaatsen is het ijs wel 22 centimeter dik. Het weer is op Weissensee is goed en de afgelopen dagen heeft het niet gesneeuwd. Er kan goed geschaatst worden op het kleine meer, maar het grote meer is nog niet begaanbaar. Het meer ligt vol met ‘Schneematsch’, een mix van sneeuw en ijskoud water. Deze laag is nagenoeg bevroren en zou met een paar nachten goede vorst zomaar een stevige ijsvloer kunnen geven.
Hoe het parcours er uit zal zien tijdens de eerste tocht is nog niet duidelijk. Dat zal pas kort van te voren worden bepaald. Weer
Net als in Nederland zijn de weergeleerden het ook in Oostenrijk niet met elkaar eens. Wat alle weerwebsites (zie hieronder) wel melden, is dat het vanaf volgende week flink kouder gaat worden. ’s Nachts goede vorst, overdag rond het vriespunt. Maar hoeveel vorst dat precies wordt, daar zijn ze het niet met elkaar eens.
 
Weissensee.nl