Kjeld Nuis heeft de duizend meter gewonnen tijdens het NK Sprint in het Olympisch stadion. Nuis klokte een tijd van 1.11.11. In het klassement gaat Michel Mulder aan de leiding, op minimale afstand gevolgd door Kjeld Nuis.

Na een tot nu toe teleurstellend seizoen lijkt Kjeld Nuis weer helemaal terug. Na een sterke tijd op de duizend meter met 1.11,11 doet de rijder uit de ploeg van Brand Loyalty volop mee in de nationale titelstrijd. Op de duizend meter werd Thomas Krol verrassend tweede. Krol noteerde een tijd van 1.11,60. Derde werd Hein Otterspeer.

In het klassement gaat Michel Mulder aan de leiding. Mulder heeft slechts 0,01 voorsprong op de getergde Nuis. Op 0,14 staat Hein Otterspeer. Otterspeer reed vandaag twee sterke afstanden en doet volop mee voor de titel. Ook Jan Smeekens, Pim Schipper en Ronald Mulder staan nog binnen een seconde,

Stefan Groothuis was vandaag minder gelukkig. Na een goede vijfhonderd meter kwam hij op de duizend meter na enkele meters ten val. De Olympisch kampioen op de duizend meter kwam vlak na de start met zijn punt in het ijs. Groothuis reed wel vol door en kwam tot een ongelofelijke 1.13,46 met val en staat daardoor nog altijd achtste in het klassement.