Waar de gehele wereld bezig lijkt met trials te rijden voor de Olympische Spelen rijden de Noorse schaatsers hun Allround kampioenschappen onder slechte omstandigheden en op een trage ijsbaan. Njåtun en Bøkko wisten de titel grijpen.

Havard BokkoDe kampioenschappen werden verreden in het Noorse Askar. Bij de heren won Havard Bøkko de twee kortste afstanden. Bøkko liet op de vijfhonderd meter een eindtijd noteren van 38,22 en zijn vijftienhonderd meter ging in 1.54,20. De vijf kilometer ging naar Sverre Lunde Pederson. Pederson klokte een tijd van 6.50,04 en vond het na deze zege wel genoeg geweest en kwam op de laatste dag niet meer in actie. Op de afsluitende tien kilometer stelde Bøkko zijn titel veilig in 14.25,33. Frederik van der Horst won de tien kilometer en werd zodoende tweede in het klassement. Derde werd Tormod Bjornetun Haugen.

Bij de dames ging de zege naar Ida Njåtun. Njåtun won de vijfhonderd en vijftienhonderd meter. Haar vijfhonderd meter ging in 42,20. Voor de vijftienhonderd meter had ze 2.07,43 nodig. Mari Hemmer won beide lange afstanden en legde op die manier beslag op plaats twee. Derde in het klassement werd Camilla Farestveit.

Uitslagen