Rijssen krijgt een nieuwe schaats- en skeelerbaan. Na vele jaren van proberen is het de Schaats- en Skeelervereniging Rijssen eindelijk gelukt. De vereniging zou graag zo snel mogelijk willen beginnen met de bouw, maar of dat kan is nog maar de vraag. 

Eindelijk is het dan gelukt in Rijssen. “En daar zijn we heel blij mee”, zegt voorzitter Mark van den Dijk in de Tubantia. Toch houdt hij nog steeds een slag om de arm.  “We moeten de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is”. In de gemeenteraad kwam deze week het besluit om de plannen door te zetten. De politiek is bereid om 10.000 euro extra bovenop de al toegezegde 100.000 euro te betalen om de bestemmingsplanwijziging te bekostigen.

Eerst zou de nieuwe skeelerbaan op het terrein van Sportclub Rijssen komen. Daarna in het Opbroek naast de tennisbanen. Vervolgens vond een meerderheid van de gemeenteraad de windhondenrenbaan op sportpark De Koerbelt de beste plek. En nu lijkt de politiek toch unaniem te kiezen voor het Opbroek. “Die locatie heeft ook onze voorkeur”, aldus Van den Dijk, die het liefst zo snel mogelijk wil beginnen. Het perceel is nog tot het einde van het jaar verpacht. “Maar wellicht kan de gemeente daar een oplossing voor vinden, zodat we toch eerder aan de slag kunnen.” Of dat lukt is nog maar de vraag.