Team Corendon. Zo heet de nieuwe damesschaatsploeg van de coaches Renate Groenewold en Peter Kolder die vanaf 1 mei van start gaat. Turkije specialist Corendon verbindt zich voor in elk geval twee seizoenen aan de oerhollandse schaatssport. Corendon is nu al actief als co-sponsor van het team.
 
Schaatsen en reizen lijken niet direct een logische combinatie, maar zijn het wel degelijk volgens Corendon-directeur Atilay Uslu: “In de winter, als veel Nederlanders aan de buis zijn gekluisterd om naar het schaatsen te kijken, denken veel mensen na over waar ze naartoe gaan op vakantie. De schaatssters vormen dan een ideale manier om Corendon onder de aandacht te brengen van een groot publiek.”
 
Corendon biedt inmiddels een veel breder aanbod aan reizen dan alleen naar Turkije. De luchtvaartmaatschappij/touroperator heeft ook Griekenland, Marokko, Egypte, Cyprus, Tunesie, Bulgarije, Macedonie en Israel in de gids staan. Daar, in het Israelische Eilat, heeft Team Op=Op Voordeelshop dit jaar al een door Corendon georganiseerd trainingskamp afgewerkt. Atilay Uslu vervolgt: “De plannen van het team zijn ambitieus. Wij leggen de lat minstens zo hoog. Wij zijn hebben onze omzet het afgelopen jaar met ruim 60% zien stijgen en bieden steeds meer nieuwe bestemmingen aan. Ook de teamleden profiteren van onze nieuwe bestemmingen. Het schaatsteam kan zowel voor de zomer als de winter kiezen uit diverse geschikte bestemmingen voor een trainingskamp.”
 
Onder de nieuwe naam ‘Team Corendon’ blijven Renate Groenewold en Peter Kolder de twee coaches. Groenewold over de voortzetting van de ploeg: “Vorig jaar zijn we met een aantal mensen in het diepe gesprongen; coaches, rijdsters en het teammanagement. Dankzij Op=Op Voordeelshop hebben we de ploeg dit seizoen neer kunnen zetten zoals we dat wilden met de behaalde sportieve successen als resultaat. Ik ben ze daar ongelooflijk dankbaar voor. Met Corendon hebben we dus straks een nieuwe hoofdsponsor en naamgever waardoor we onze sportieve ambities naar Sochi 2014 vorm kunnen gaan geven. Dat is echt geweldig en een mooie beloning voor wat we als team dit seizoen hebben neergezet. Het geeft Peter en mij nu de gelegenheid om het sporttechnische plaatje in te vullen.”
 
Uit welke rijdsters het nieuwe team vanaf mei gaat starten, is op dit moment nog niet duidelijk. Teammanager Chiel van Praag hierover: “We zijn ambitieus. We gaan voor een team dat bestaat uit vrouwelijke schaatsers met als doel om in Sotchi om de medailles mee te strijden. Ook houden we vast aan onze filosofie dat we veel waarde hechten aan de sociale en maatschappelijke rol die we voor de rijdsters willen vervullen. Het volgen van een opleiding en het inzetten voor onze maatschappelijke partners is en blijft een belangrijke pijler in ons beleid. Hoe Team Corendon er uit gaat zien qua samenstelling is nu nog niet bekend. De komende weken gaan we dat samen met de beide coaches bespreken en vooral invullen al hebben we daar uiteraard al wel onze gedachten over.“
 
Ook de huidige hoofdsponsor Op=Op Voordeelshop blijft aan de schaatsploeg verbonden. De rollen zijn volgend jaar alleen omgedraaid. Op=Op Voordeelshop zal dan co-sponsor zijn en Corendon neemt het hoofdsponsorschap over. Directeur Vincent Alkema en Jos Venema: “We zijn in september vorig jaar als hoofdsponsor ingestapt bij de plannen van de ploeg. Het heeft ons in alle opzichten geen windeieren gelegd. Onze naamsbekendheid in Nederland is flink gestegen en we zijn van 40 naar inmiddels 52 Op=Op Voordeelshop winkels gegroeid. Ook de samenwerking is ons prima bevallen en kijken terug op een mooi jaar. We hebben uiteraard ook gekeken naar de toekomstplannen en naar onze eigen doelstellingen. In dit eerste seizoen hebben veel van onze doelstellingen al bereikt. We zijn trots op wat we dit seizoen samen bereikt hebben en maken dan ook graag plaats voor Corendon om zelf door te gaan dus als co-sponsor”.
 
Commercieel Manager van de schaatsploeg Martijn Kabbes sluit af: “Op=Op Voordeelshop heeft er samen met de andere sponsoren voor gezorgd dat we dit jaar met een fantastische ploeg van start konden gaan. Daarvoor zijn we zeer dankbaar. Met Corendon kunnen we nu doorbouwen naar Sochi. ”
 
Bij de laatste twee wedstrijden van dit schaatsseizoen, de World Cup Finale in Berlijn en de WK Afstanden in Heerenveen (22-25 maart), komt de ploeg nog gewoon uit onder de naam Team Op=Op Voordeelshop.