Column Margot Boer:

Schaatsen 500-1000-1500 dat is mijn passie, mijn leven. Daarnaast ben ik tegenwoordig ook schippersvrouw, maar daarover later meer. De redactie van SkatingOnline heeft mij gevraagd om elke maand een column te schrijven en dat vind ik hartstikke leuk. Deze week de eerste column en zoals de titel weergeeft, het jaar 2010 staat voor mij in het teken van nieuwe dingen

Dat begon in februari met het meedoen aan de Olympische Spelen in Vancouver. Het hele seizoen waren wij met ons team gefocust op de OS. Daar moesten wij op ons best zijn. Dat betekende vooral dat in de aanloop naar de OS alle mogelijke obstakels ontweken moesten worden.

De Spelen heb ik nog steeds met gemengde gevoelens achter mij gelaten. Met twee goede afstanden de 500 en 1500 meter presteerde ik uitzonderlijk goed, en had ik nooit verwacht zo dicht op het podium te zitten (2x4e op 0.25 en op 0.14). De 1000 meter had ik eMargot Boerchter voor mijzelf als hoofddoel gesteld, en dat dit nu juist de minste afstand moest zijn op de Spelen was een grote teleurstelling. Maar de Spelen zijn zo groot en het doet zoveel met je als sporter dat ik de energie verkeerd gebruikte in mijn race en daardoor helemaal op was in de laatste 300 meter. Zonde!

Het seizoen is inmiddels helemaal afgesloten met de nodige verplichtingen. Nu is de kans om weer even nieuwe dingen toe te laten in je leven. Even heel iets anders. Dat heb ik op 2 manieren gevonden. De eerste nieuwe uitdaging wordt het beginnen van een nieuwe studie op de universiteit. Na meerdere gesprekken gevoerd te hebben bij verscheidene universiteiten moet ik nu gaan kijken welke universiteit het beste bij mij past. In tegenstelling tot andere studenten ben ik naast de studie fulltime bezig met het schaatsen. Het vinden van de goede combinatie is nu mijn eerste doel.

Naast de studie, heb ik dit voorjaar samen met mijn vriend een nieuw bedrijf opgericht “dagtochtzeilen”. Mijn vriend is in hart en nieren verbonden met het water, en schipperen zit in zijn bloed. Ik heb nog nooit iemand zo enthousiast horen praten over zeilen en zijn hele doen en laten als hij op het water is, is iets speciaals wat niet velen zullen hebben. Wij hebben nu twee oude zeilschepen in ons bezit. Een mooie oude zeilpraam van voor de oorlog en een super mooi traditioneel oud fries Skûtsje gebouwd in 1917.

Met deze schepen verzorgen wij prachtige zeiltochten voor zowel kleine als grote groepen. De tochten zullen grotendeels gevaren worden door de “alde feanen” (oude venen) wat een prachtig stuk natuurgebied is. Er kan zowel actief als ontspannen meegezeild worden, en natuurlijk is de dag geheel naar uw wens ingedeeld en verzorgd. Dus kom met je team, werk, vrienden, of wie je ook maar kunt bedenken lekker bij ons zeilen. Kijk op onze website voor meer informatie www.dagtochtzeilen.nl of stuur een email naar dagtochtzeilen@gmail.com.