Na een succesvol skatejaar 2011 waarin de Haarlem Night Skate werd uitverkozen tot sportevenement van het jaar in de regio Kennemerland staan Haarlem, Bloemendaal en Velsen nu aan de voorhand van een nieuw seizoen met Haarlem Night Skates. Vanaf 25 april worden er opnieuw een tiental van de succesvolle thema skatetochten georganiseerd.
 
Om het seizoen goed te kunnen beginnen organiseert de Haarlem Night Skate op woensdag 28 maart een gratis skateclinic. Deelnemers hoeven zich niet aan te melden en kunnen aansluiten door zich om 19u00 te melden op het parkeerterrein van Snowplanet in Spaarnwoude. Tijdens de skateclinic worden deelnemers verschillende manieren van remmen aangeleerd. Ook worden de deelnemers natuurlijk helemaal klaar gestoomd voor de eerste Haarlem Night Skate op 25 april.
 
De Haarlem Night Skate stelt zich ten doel om de skate en skeeler sport in de regio Kennemerland te bevorderen. Iedereen die graag mee wil doen aan de Haarlem Night Skate maar nog niet over voldoende vertrouwen beschikt in zijn of haar eigen skatevaardigheid krijgt nu deze unieke kans aangeboden. Alle remtechnieken passeren woensdagavond 28 maart de revue. Ook voor de gevorderde skater valt er nog van alles te leren deze avond. De skateclinic wordt gegeven in dezelfde geest als de Haarlem Night Skate zelf: deelname is gratis en inschrijven in niet nodig. Het recreatiegebied van Spaarnwoude is een prachtige locatie voor deze skateclinic. Het asfalt is er prachtig! Op woensdagavond 25 april is de eerste Haarlem Night Skate van 2012. Het thema bij de eerste Haarlem Night Skate is Carnaval. De Haarlem Night Skate is een skatetocht door de gemeentegrenzen die de mooiste plekken van de regio onder de aandacht wil brengen en ervoor wil zorgen dat op een verantwoorde, veilige manier wordt gereden. De Haarlem Night Skate is een skatetocht, geen wedstrijd, het is een sociaal gebeuren voor iedereen, ongeacht leeftijd, die sportief is of zich sportief voelt.In 2011 is de Haarlem Night Skate uitgeroepen tot sportevenement van het jaar in de regio Kennemerland. Het fenomeen Night Skate wordt georganiseerd door Sport Support Kennemerland, samen met een groep enthousiaste vrijwilligers. Zij dragen er zorg voor dat de bonte stoet skaters veilig op de openbare weg kan rijden. De Haarlem Night Skate is voorzien van een gemeentelijke vergunning en van politiebegeleiding. Meedoen is gratis! Deelnemers komen op eigen gelegenheid naar het vertrekpunt, zonder dat er sprake is van een inschrijving of licentie.
 
foto: (Eric Zwart)