Na een aantal wedstrijden in de Eerste Divisie en een goed trainingskamp op Gran Canaria maakt Niels Mesu morgen zijn rentree in het A-peloton in Alkmaar.

Bij de rijder uit de ploeg van A-ware/Fonterra werd dit voorjaar huidkanker geconstateerd. Na een zware zomer met o.a. een periode van vier weken bestralingen lijkt Mesu weer op de weg terug. In september reisde Mesu al met zijn ploeg naar Inzell voor een trainingskamp en Mesu reed ook al enkele wedstrijden in de Eerste Divisie.

Ook de laatste tests deze week in het ziekenhuis waren positief, maar Mesu weet dat er niet te vroeg gejuicht moet worden en zal ook de komende periode nog veel tests ondergaan. “Op dit moment voel ik me sterk en fit. Het laatste bezoek aan het ziekenhuis was positief en daar krijg je energie van.”

Mesu reed dit seizoen al enkele wedstrijden in de Eerste Divisie en won twee weken geleden zelfs in Hoorn. Mesu: “Na Hoorn had ik het gevoel dat ik er klaar voor was. Ik ben daarna met Durk Fabriek en Jouke Hoogeveen een week naar Gran Canaria geweest en heb er hard getraind. Samen met de begeleiding hebben we deze week de knoop doorgehakt om te rijden. Ik voel me sterk en ben heel erg benieuwd wat mijn plek in het peloton is.”