Net als de Nederlandse mannen hebben ook de Nederlandse vrouwen de ploegenachtervolging gewonnen tijdens de Essent ISU World Cup in Berlijn. Voor de Nederlandse vrouwen was dat alweer de derde overwinning op dit onderdeel dit seizoen.

Voor Nederland reden Ireen Wüst, Jorien ter Mors en Marrit Leenstra. Voor Ter Mors was dat voor het eerst, nog niet eerder reed ze op de langebaan een ploegenachtervolging. Na zes ronden noteerde Nederland een eindtijd van 2.58,18 en bleef daarmee als enige land onder de drie minuten. Polen werd tweede in een eindtijd van 3.01,18. Zuid-Korea legde beslag op plaats drie met 3.02,04.

Na deze wedstrijd is ook duidelijk geworden welke landen zich hebben geplaatst voor de Olympische Spelen. Dat zijn de eerste zes landen in het klassement, plus de twee tijdsnelsten. Duitsland zal de Olympische gouden medaille van vier jaar geleden niet kunnen verdedigen. De Duitse dames stelden in alle drie wedstrijden op dit onderdeel teleur en eindigden slechts op de tiende plaats in het klassement.

Geplaatste landen Olympische Spelen:

Nederland
Polen
Canada
Japan
Zuid-Korea
Rusland
Amerika
Noorwegen

Uitslag

 

Klassement