De Nederlandse mannen hebben net als in Heerenveen het onderdeel ploegenachtervolging gewonnen tijdens de Essent ISU World Cup in Astana.

De Nederlandse mannen zijn dit seizoen zeer goed begonnen op het onderdeel ploegenachtervolging. In een iets andere samenstelling dan twee weken geleden in Heerenveen lieten Jan Blokhuijsen, Koen Verweij en Jorrit Bergsma de Koreanen achter zich.

Het verschil met de nummers twee uit Zuid-Korea was overigens niet groot. Nederland reed een eindtijd van 3.41,27 terwijl de Aziaten 3.41,49 noteerden. De Noren finishten als derde met 3.43,43.
 
1500 meter
Op de 1500 meter moest Nederland de overwinning na twee zeges op rij laten aan de Amerikaan Davis. Davis reed een tijd van 1.46,01 en bleef daarmee Havard Bokko en de Pool Zbigniew Brodka voor. De Nederlanders speelden geen rol met Maurice Vriend als beste Nederlander op de achtste plaats met 1.46,95. Koen Verweij werd twaalfde, Renz Rotteveel vijftiende.
 
5000 meter dames
Martina Sablikova behaalde op de vijf kilometer bij de dames haar eerste World Cup zege van het seizoen. Sablikova reed naar een tijd van 7.00,75 en bleef daarmee haar Duitse opponente Pechstein met drie tiende voor. De Russische Graf zorgde voor een verrassing door derde te worden. Diane Valkenburg werd in een nieuw persoonlijk record vijfde. De nieuwe toptijd van Valkenburg is nu 7.03,51. Marije Joling werd zesde.