De Nederlandse heren hebben op de ploegenachtervolging met veel gemak de halve finale weten te bereiken. De Fransen, met de zieke Contin, konden geen moment tegenstand bieden aan de Nederlanders.

Koen Verweij, Sven Kramer en Jan Blokhuijsen hadden totaal geen probleem met de verzwakte Fransen. Lekker voor de Nederlanders, want hierdoor hoefden de mannen zich niet bovenmatig in te spannen.

In een spannende strijd schakelden de Polen Noorwegen uit. Beide teams gingen behoorlijk gelijk op met meestal Noorwegen aan de leiding, maar aan het einde bleken de polen over de langste adem te beschikken. De Polen nemen het in de halve finale op tegen de Nederlanders.

De Russen konden ook totaal geen indruk maken op de ploegenachtervolging. De Zuid-Koreanen kwamen geen enkel moment in gevaar tegen de Russen. Vooral Skobrev maakte een zeer matige indruk bij de thuisrijders.

De Canadezen hadden geen enkel probleem met de Amerikanen. De rijders uit Canada reden de gehele wedstrijd voorop en hun overwinning kwam nooit in gevaar. Amerika kende met Kuck een erg slechte start. Shani Davis kon het tempo van zijn landgenoten in de finale niet volgen waardoor het verschil met Canada alleen maar verder opliep. De Amerikaanse mannen winnen definitief geen enkele medaille tijdens deze Winterspelen.

Halve finale:

Zuid-Korea- Canada
Polen- Nederland