Ireen Wüst, Lotte van Beek en Jorien ter Mors hebben voor Nederland de halve finale bereikt van de ploegenachtervolging. De Nederlandse dames kenden geen problemen met de opponenten uit Amerika.

Nederland zal het in de halve finale, die morgen op het programma staat, opnemen tegen de dames uit Japan. Normaal gesproken mag dat absoluut geen probleem zijn voor het sterke Nederlandse team. Met de uitschakeling van Amerika is het zeker dat de Amerikaanse ploeg geen enkele medaille zal behalen in het Olympische schaatstoernooi.

Japan klopt in de voorlaatste rit Zuid-Korea met behoorlijk groot verschil. De Japanse dames bouwden al snel een mooie voorsprong op in hun rit tegen de Zuid-Koreanen. In de laatste ronde kwam Zuid-Korea wel iets terug, maar lang niet voldoende op het de Japanse dames echt moeilijk te maken.

De strijd tussen Polen en Noorwegen werd beslist in het voordeel van de favoriete Poolse dames. De Poolse dames hoefden zich ogenschijnlijk niet bovenmatig in te spannen. Na de Noorse heren zijn dus ook de Noorse dames uitgeschakeld.

De rit tussen de Canadese dames en thuisland Rusland was de spannendste rit. Canada reed bijna de gehele race aan de leiding. In de laatste ronde kwam Rusland, met de sterke Olga Graf aan de leiding, echter langszij en versloeg Canada.

Halve Finales:

Rusland- Polen
Japan – Nederland