De Nederlandse dames hebben op eenvoudige wijze de finale weten te halen op de ploegenachtervolging. Marrit Leenstra, Jorien ter Mors en Ireen Wüst waren veel te sterk voor de Japanse vrouwen. In de finale rijdt Nederland tegen Polen.

Niet Lotte van Beek, nog in actie in de kwartfinale, maar Marrit Leenstra kwam voor Nederland in actie op de ploegenachtervolging samen met Jorien ter Mors en Ireen Wüst. Net als de Polen gisteren bij de dames, leken de Japanse dames niet tot het uiterste te gaan. Lekker voor Nederland, want daardoor hoefden de Nederlandse dames na de helft van de koers ook niet meer vol te gaan.

De rit tussen de Poolse dames en de dames uit Rusland was bijzonder spannend. Polen nam vanaf het begin van de wedstrijd de leiding en gaf de leidende positie niet meer uit handen. De sterke Russische Graf kon daar ook geen verandering meer in brengen met een sterke laatste ronde. Graf reed te hard voor haar ploeggenotes en de Russische dames bleven daardoor niet meer goed in elkaars slag de laatste ronde.

Finale:
Polen- Nederland
Rusland – Japan