De Nederlandse ploegen op de ploegenachtervolging hebben tijdens de finale van de Essent ISU World Cup in Heerenveen de zege voor zich opgeëist.  

De Nederlandse dames lieten in zes ronden de Canadese en de Poolse dames achter zich. De Duitse dames lieten het helemaal lopen en werden vierde en laatste. De race bij de dames verliep niet vlekkeloos na een misslag van Linda de Vries in een bocht. De Vries kon op eigen kracht weer aansluiten, maar had het in de laatste rondes erg moeilijk. Naast de Vries reden ook Leenstra en Wüst.

Bij de heren greep Nederland de zege. De Zuid-Koreanen, die in een deel van de wedstrijd aanzienlijk sneller waren dan de Nederlanders, werd tweede gevolgd door de Russen. Opmerkelijk was de prestatie van Jan Blokhuijsen. Bij Blokhuijsen zou de afgelopen twee maanden pfeiffer geconstateerd zijn. Daar was tijdens de race niets van te merken. De rijder uit de ploeg van TVM maakte een betere indruk dan Jorrit Bergsma vorige week. Naast Blokhuijsen reden ook Verweij en Kramer.